Bayern completeert 'titelhattrick'
01 Jun 2013, 18:15

Bayern Munchen verslaat VfB Stuttgard en legt alzo beslag op de Duitse beker. De winnaar van de Bundesliga en kersverse Champions Leaguewinnaar, heeft dus de laatste titel van het seizoen ook gepakt en daardoor de titelhattrick compleet gemaakt.

Bayern verscheen ietwat gehavend aan de start, omdat Luiz Gustavo en Dante door de Braziliaanse bond werden opgeroepen en Toni Kroos nog herstellende is van een blessure. Een pluspunt was dat Arjen Robben wel kon starten. De ploeg van Jupp Heynckes kwam in de slotfase van de matige eerste helft via een door Muller benutte penalty op voorsprong. Dit was meteen ook de ruststand.

Na de rust verdubbelde Mario Gomez de score en maakte er zelfs 3-0 van. Velen dachten toen dat de overwinning reeds een feit was, maar toen de speler Cacau met nog een kwartier te gaan aan de zijde van Stuttgard inviel, veranderde het spelbeeld compleet. Binnen korte tijd scoorde zijn collega Harnik tweemaal en bracht de spanning weer helemaal in de wedstrijd. In de laatste seconden van de wedstrijd had de Japanner Shinji Okazaki de gelijkmaker op zijn hoofd, maar kopte de bal onbegrijpelijk ver naast het doel. Bayern wint dus ook de Duitse beker en pakt hiermee de derde titel van het seizoen.