Gesprek half uur tussen presidenten Suriname en China
02 Jun 2013, 01:00
foto
De premier van Trinidad & Tobago, Kamla Persad-Bissessar ontvangt de Chinese president Xi Jinping. (Foto: AP)


President Desi Bouterse en de Chinese leider Xi Jinping zullen net als de andere acht Caricom-leiders een bilateraal gesprek van een half uur voeren met elkaar. "De regionale integratie in Caricom en Unasur zullen de rode draad zijn. Ook de grote projecten als infrastructuur, woningbouw en het ziekenhuis van Wanica zullen aan de orde komen", zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken aan Starnieuws.

Lackin die ook deel uitmaakt van de presidentiële delegatie zegt dat zaken verder uitgewerkt zullen worden door het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Chinese ambassade. Het is ook nog niet vastgesteld wanneer het staatshoofd een bezoek aan China zal brengen. "Dat zullen de twee presidenten tijdens het bilateraal gesprek ook met elkaar bespreken", deelt Lackin mee. Naast Suriname en Trinidad ontmoet de Chinese president ook de regeringsleiders van Guyana, Jamaica, Barbados, Antigua & Barbuda, Grenada, Dominica en de Bahama's. Xi heeft het roer van het tweede machtigste land ter wereld, in maart overgenomen.

Xi is vrijdagavond in de stromende regen aangekomen voor een staatsbezoek aan Trinidad & Tobago. Hij werd verwelkomd door de premier van Trinidad & Tobago, Kamla Persad-Bissessar. De ontmoeting met de Caribische leiders is onderdeel van een groter plaatje. Ook Costa Rica, Mexico en de Verenigde Staten van Amerika staan op het programma. De president en zijn delegatie vertrekken vanmorgen vroeg naar Port of Spain en zullen in de avond weer terug zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May