Mortuarium Apoera overgedragen aan gemeenschap
01 Jun 2013, 01:00
foto
Het mortuarium is officieel overgedragen aan de gemeenschap van Apoera. (Foto: Ramon Keijzer)


Wanneer iemand komt te overlijden in Apoera en omgeving, hoeft het ontzielde lichaam binnenkort niet meer in een koelbox bewaard te worden. Het gebouw, dat als mortuarium en aula ingericht zal worden, is vrijdag officieel overgedragen aan de gemeenschap van Apoera in het ressort Kabalebo.

Kapitein Carlo Lewis is het aannemingsbedrijf N. Raghoebarsing en bouwbedrijf J. Rijsdijk dankbaar voor het gebouw en de steun die is gekregen. De ondernemers hebben US$ 35.000 geïnvesteerd in dit project. Directeur Antoine Elias van dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis (LMSZN) doneert Apoera een gereviseerde koelcel, waarin vier lijken bewaard kunnen worden. Zodra het gebouw voorzien is van elektriciteit, zal de koelcel geïnstalleerd kunnen worden. De beheerder zal twee weken stage lopen bij het mortuarium van het ziekenhuis. Elias belooft ook een lijkwagen aan Apoera.

Snel actie ondernemen
Minister Ramon Abrahams (Openbare Werken) die namens de regering het woord voerde, gaf aan dat Apoera moet weten dat alles in het werk gesteld zal worden om de mens tegemoet te komen. Er zullen meer projecten volgen, de droom van enkele Surinamers om Apoera te maken tot een stad is nu dichterbij gekomen. De minister gaf aan dat hij maandag via zijn collega van Natuurlijke Hulpbronnen zal vragen de Energie Bedrijven Suriname (EBS) de opdracht te geven om de elektriciteitsvoorziening binnen vijf dagen in orde te maken, zodat de koelcellen geïnstalleerd kunnen worden.

Districtscommissaris Roline Samsoedien die waarneemt in ressort Kabalebo is bijzonder verheugd met de overdracht van het gebouw en de toezeggingen die gedaan zijn. Zij gaf aan dat de gemeenschap heel blij is met het gebouw. Door de toezeggingen die gedaan zijn, kan het gebouw daadwerkelijk gebruikt worden voor het doel waarvoor het bestemd is. Met de onthulling van het naambord, werd het officiële gedeelte afgesloten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May