Rosebel doneert apparatuur mediatheek OS Lust & Rust
31 May 2013, 22:00
foto
Iryda Rijker (links) met onderhoofd Aartie Hanoeman van O.S. Lust & Rust en leerlingen in de mediatheek.


De Openbare School Lust & Rust in Commewijne heeft vandaag een mediatheek in gebruik genomen. Iamgold/Rosebel heeft de benodigde apparatuur waaronder computers, een kopieermachine en een koelingssysteem gedoneerd. Daarnaast heeft het bedrijf, om het leesgedrag van de kinderen te bevorderen, kinderboeken geschonken aan de school.

Het financieringsverzoek is ruim een jaar terug ingediend bij Rosebel voor de opzet van een mediatheek. De school beschikte al over een bibliotheek die zij wilde uitbreiden naar het niveau van een mediatheek. Een deel van de fondsen had de school al ingezameld door eigen initiatieven, waaronder een kleurkaartenactie.

Iryda Rijker, die namens Rosebel het project heeft gecoördineerd, zei bij de overdracht dat de mediatheek moet bijdragen aan de ontwikkeling van bepaalde vaardigheden bij de schoolkinderen. Het omgaan met een computer is volgens haar een belangrijke vaardigheid. "Daar kunnen wij niet vroeg genoeg mee beginnen. Met dit project beogen wij bij te dragen aan de ontwikkeling van het Surinaamse kind, zei Rijker. Namens de schoolleiding zei Aartie Hanoeman dat door deze geste de kinderen, van wie de meesten geen computer thuis hebben, de kans krijgen om te leren omgaan hiermee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May