Verdachte riskeert twaalf jaar cel voor moord vriendin
31 May 2013, 05:00
foto


Henry A. (30) hoorde op de rechtszitting van donderdag twaalf jaar tegen zich eisen. Hij wordt ervan verdacht zijn vriendin Monalisa Prince (25) op 17 december aan de Hewittstraat vermoord te hebben. De verdachte bracht drie messteken toe aan het slachtoffer en vertrok daarna. Hij meldde zich later aan bij de politie van Snesikondre in oost-Suriname.

Officier van Justitie, Cynthia Klein, merkte op dat de moeder van het slachtoffer verklaard had dat haar dochter vaker mishandeld werd. Nadat de politie op 17 december een melding binnenkreeg, troffen agenten het ontzielde lichaam van Prince in het appartementencomplex. Tussen half 1 en vier uur in de nacht was de elektriciteit uitgevallen. De buren zijn niet gaan kijken toen de vrouw gilde en hebben de politie ook niet ingeschakeld.
Pas in de avond werd het ontzielde lichaam ontdekt door buren die eindelijk gingen kijken, omdat ze geen teken van leven waarnamen. De vrouw woonde alleen. Getuigen verklaarden dat zij het gegil van het slachtoffer gehoord hadden. "Un no kiri mi, un no kiri mi", riep de vrouw.

Het slachtoffer overleed door een shock, nadat zij bloed verloren had. De verdachte beweerde een relatie van anderhalf jaar met Prince te hebben gehad. Volgens hem had hij ruzie met haar op die bewuste dag. Zij zat hem achterna met een mes, verklaarde de beklaagde. Hij zou het mes van haar afgepakt hebben en stak haar neer, omdat hij boos werd. Hij verklaarde dat hij haar niet dood wilde, omdat hij van haar hield. Uit de psychologische en psychiatrische rapporten blijkt dat de feiten hem volledig mogen worden toegerekend. Op 13 juni zal deze zaak verder behandeld worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May