ABOP-jongeren helpen getroffenen Cotticarivier
30 May 2013, 10:30
foto
De ABOP-jongeren met de hulpgoederen voor de getroffenen in het Cottica-gebied.


Beladen met voedingspakketten zijn ABOP-jongeren getogen naar getroffen gebieden langs de Cotticarivier. Delegatieleider en ABOP-adviseur Joel ‘Bordeaux’ Martinus zegt dat de donatie geen politieke stunt is.

Hij merkt op dat de hulp wordt verleend, “omdat de partij ook van Marowijne is.” Bordeaux heeft ook de toezegging gedaan voor tien ijskasten en tien gasfornuizen. De mensen in de getroffen gebieden zijn een groot deel van hun goederen kwijtgeraakt, verklaart hij zijn belofte.

De bewoners van Benatimofo waren ingenomen met hun pakketten. Sommigen weten niet hoe verder te gaan na de schade die ze hebben geleden. Door de zware regens kwamen de dorpen langs de Cotticarivier onder water te liggen. Op sommige plaatsen stond het water ruim een meter hoog. Het water is in bepaalde gebieden nu helemaal weggetrokken en in andere is dat deels het geval. Er is nog geen zicht op wanneer de getroffenen, die zijn ondergebracht in het Ronnie Brunswijkstadion, naar huis kunnen.

Ruim 300 bewoners van Akalekondre en Dantapu zijn ondergebracht in het stadion. Ook aan hen is de toezegging voor tien ijskasten en tien gasfornuizen gedaan. Behalve voedsel hebben de dorpsbewoners ook toiletartikelen en pampers voor de kleintjes gehad.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May