Suriname en Venezuela willen samenwerking versterken
30 May 2013, 00:00
foto
President Desi Bouterse en zijn ambtgenoot Nicolas Maduro in Miraflores, het Venezolaans presidentieel paleis. (Foto: Prensa Presidencial)


President Desi Bouterse en zijn Venezolaanse ambtgenoot, Nicolas Maduro, zijn overeengekomen om de bilaterale betrekkingen op sociaal en economisch gebied, met name in de energiesector, te versterken.

Maduro heeft president Bouterse ontvangen op zijn presidentieel paleis, Miraflores. De ontmoeting heeft plaatsgevonden na de opening van de conferentie van de Unie van Zuid-Amerikaanse landen (Unasur), meldt het officieel Venezolaans persbureau AVN. De Unasur-top over natuurlijke hulpbronnen is maandag geopend in Caracas.

Unasur werkt naar een juiste ontwikkeling en beheer van de natuurlijke hulpbronnen in Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied, zei Maduro. Over regionale integratieprocessen merkte hij op: "We zijn bezig verspilde historische tijd te herstellen en doen een aantal stappen voorwaarts, naar wat de wereld nu zal zijn: een multi-centrale wereld, zoals commandant Hugo Chavez dat een keer had gedefinieerd, een veelzijdige wereld. "

President Bouterse zei dat Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied afgescheiden waren van de ontwikkeling van de wereld, "maar vandaag zijn rollen aan het veranderen". Hij benadrukte dat het de droom van de bevrijder Simon Bolivar was en dat die droom in leven is gehouden door commandant Hugo Chavez, die heeft "gestreden voor eenheid, solidariteit, mensen en vrede".

Suriname en Venezuela hebben in 2010 vier aanvullende overeenkomsten ondertekend op het gebied van rijstteelt en exploitatie, ureum en olieleveranties, alsook huisvesting voor de armen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May