Bedrijfsleven is niet in conflict met Financiën
29 May 2013, 16:30
foto
Toppers van de werkgeversorganisaties. Tweede van rechts, Ferdinand Welzijn, voorzitter van het SBF.


De gezamenlijke bedrijvenorganisaties, verenigd in Suriname Business Forum (SBF), willen in overleg met het ministerie van Financiën oplossingen vinden voor de douane hervormingen en het fonds voor stimuleren van kleine en middelgrote ondernemingen. Dit is ook meegedeeld aan minister Adelien Wijnerman die de organisaties vandaag heeft ontvangen.

Op een gezamenlijke persconferentie zei Ferdinand Welzijn, voorzitter van SBF, dat het niet gaat om een conflictsituatie met de minister. Het bedrijfsleven is niet tegen hervormingen bij de douane en het fonds om ondernemerschap te stimuleren. Het gaat erom dat de organisaties niet gekend zijn in dit proces. Toen er uitleg over werd gegeven, konden diverse vragen niet beantwoord worden.

Vervolggesprek
Het bedrijfsleven wil meer weten over de inspectie van goederen die voor verscheping naar Suriname gedaan zal worden door de buitenlandse organisatie, SGS SA. De president heeft een resolutie ondertekend waarin een overeenkomst voor zeventien maanden is aangegaan.

"Wij zijn verrast met de overeenkomst en zijn helemaal niet gekend in deze zaak", legden de bedrijvenorganisaties uit. Ook de voorwaarden voor het fonds zijn veel te zwaar voor kleine en middelgrote ondernemingen. Er zijn vandaag opnieuw vragen gesteld. De minister heeft deze meegenomen en zal in een vervolggesprek antwoord hierop geven. De organisaties zijn blij met het onderhoud en zeggen dat in goed overleg afspraken gemaakt zullen worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May