Commewijne omarmt wielrensport
29 May 2013, 05:00
foto


De wielreninstuif die zaterdag te Tamanredjo, Commewijne werd gehouden, is een groot succes geworden. Tientallen enthousiaste jeugdigen hebben meegedaan aan de wielreninstuif die werd georganiseerd door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken in samenwerking met Team Dorp onder auspiciën van de Surinaamse Wielren Unie. In de opzet van het ministerie om deze tak van sport landelijk aan te bieden is nu ook het district Commewijne toegevoegd. Eerder zijn er activiteiten gehouden te Bernarddorp, Onverwacht en Flora.

Behalve de instuif om de belangstelling van de plaatselijke jeugd voor de wielrensport op te wekken, zijn er ook wedstrijden voor junioren en senioren (eliten) gehouden. Na het officieel gedeelte konden de verschillende verenigingen zoals WV Zuid, WV Para, Team Dorp, Wageningen, Team Trek, Presto en Yellow Birds met hun renners aan de diverse wedstrijdonderdelen meedoen.

Onder de genodigden bevonden zich o.a. districtscommisaris Karta - Bink, Wielrenunie voorzitter Ruben Kort en minister Ismanto Adna, die allen erop wezen dat het een positieve ontwikkeling is om de jeugd van het district kennis te laten maken met de wielrensport. De sprekers riepen ook op om deze kans niet voorbij te laten gaan. Ten slotte meldt de voorlichting van het ministerie, dat in de voorbereiding naar deze activiteit, het ministerie van Sport - en Jeugdzaken ondersteuning heeft gekregen van de bestuursdienst en de plaatselijke politie.




Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May