Suriname zal bijdragen aan duurzame ontwikkeling
28 May 2013, 14:52
foto
President Desi Bouterse bij aankomst in Venezuela gisteren. (Foto: MPPRE)


Suriname zal zich blijven beijveren om bij te dragen aan een gezamenlijke strategie gericht op duurzame ontwikkeling en duurzaam gebruik van de natuurlijke hulpbronnen. Het evenwicht tussen mens en natuur zal daarbij centraal staan.

Zo sprak president Desi Bouterse gisteravond tijdens de openingsceremonie van de conferentie over Natuurlijke Hulpbronnen en Integrale Ontwikkeling in Zuid Amerika, die in Caracas, Venezuela wordt gehouden. Het staatshoofd heeft ook gezegd dat er aandacht zal worden gevraagd voor de bevordering van zuid-zuid samenwerking om onderlinge asymmetrieën te verkleinen. De Zuid-Amerikaanse landen zijn bijeen voor de Unasur-top die tot 30 mei duurt.

“Laten wij gezamenlijk het pad blijven bewandelen dat Simon Bolivar heeft geplaveid, nu langer dan 200 jaar geleden,” zei Bouterse. “Het pad van vrijheid, eenheid, solidariteit, broederschap, samenwerking, samenbundeling en integratie dat mijn onlangs overleden vriend en voormalige President Hugo Rafael Chávez Frías van de Bolivariaanse Republiek Venezuela steeds in zijn vizier heeft gehad tijdens zijn niet aflatende strijd voor sociale inclusie om ongelijkheid en onrechtvaardigheid tegen te gaan!”

Hij vroeg de aanwezigen om de bijzondere nalatenschap van Chávez te blijven koesteren bij het gemeenschappelijk streven naar verhoogde vormen van integratie en eenheid onder “onze landen en volkeren!”


De volledige toespraak van president Desi Bouterse kunt u hier downloaden.
pdf-icon.gif Conferentie_Natuurlijke_Hulpbronnen_en_Integrale_Ontwikkleing_in_Zuid_Am._._._.pdf                
Advertenties