Suriname geeft Ihsanoglu hoogste eer
28 May 2013, 08:05
foto
Ekmeleddin Ihsanoglu, OIC- secretaris-generaal.


De secretaris-generaal van de Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC), Ekmeleddin Ihsanoglu, heeft de hoogste burgerlijke onderscheiding van Suriname gehad. Hij is omhangen met het Groot lint in de Ereorde van de Gele Ster.

Ihsanoglu is voor een tweedaags officieel bezoek in het land. Hij is de eerste OIC-secretaris-generaal die Suriname ooit heeft bezocht.

Waarnemend president Robert Ameerali heeft de functionaris het lint omhangen. Hij heeft dat gisteren gedaan, op de eerste dag van het officieel bezoek. Ihsanoglu heeft de erkenning gehad voor zijn buitengewone bijdrage aan de langverwachte invoering van uitgebreide hervormingen in de organisatie.

Daarnaast is de eer hem toegekend voor zijn inspanningen om de relatie tussen OIC en Suriname te activeren en te versterken.

Hervorming
Het reactiveren en verdiepen van de relaties tussen OIC en haar lidstaten –Suriname is er een van – is een van mijn belangrijkste doelstellingen bij de hervorming, zei de OIC-secretaris-generaal. De onderscheiding bewijst volgens hem dat hij slaagt in zijn streven.

Ihsanoglu heeft intussen gesprekken gevoerd met de ministers van Buitenlandse Zaken en van Financiën, de president van de Centrale Bank, parlementsleden, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en leden van de Inter Religieuze Raad in Suriname (IRIS). De samenwerking en ondersteuning op economisch en financieel gebied zijn uitvoerig besproken. Met de Iris is van gedachten gewisseld over de vreedzame Surinaamse samenleving, waar er tolerantie en respect is voor elkaars cultuur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May