Beroving supermarkt afgestraft met zes jaar cel
28 May 2013, 04:00
foto


Harold J., Kenneth A. en Patrick W. hebben elk een celstraf van zes jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, opgelegd gekregen van rechter Danielle Karamatali. Zij hebben deelgenomen aan een criminele organisatie en roof door geweldpleging. Samen met twee anderen hadden ze een supermarkt op de hoek van de Nieuw Weergevonden- en de Mawakaboweg beroofd. De rechter achtte de feiten overtuigend en wettig bewezen.

Sigaretten, alcoholische dranken en opwaardeerkaarten maakten deel uit van hun buit. Ook een groot bedrag hebben zij weggenomen en onderling verdeeld. Harold J. én Kenneth A. bekenden bij de rechter dat Patrick W. de chauffeur is geweest. Hij zou de bende hebben afgezet, om deze daarna elders weer op te halen. Bij de beroving hebben zij ook het busje van de winkelier gestolen. De bende heeft de gestolen goederen in het busje geladen en elders weer uitgeladen in de auto van Patrick W. De buit is ook bij hem verdeeld. Harold J kreeg SRD 4.000 en goederen.

Patrick W. ontkende op de zitting van 29 april elke betrokkenheid bij de beroving. Hij beweerde dat hij geen weet had van de diefstal en zou alleen een rit hebben gereden. Volgens Kenneth A. zou Patrick W. de ladder voor hen gehouden hebben, zodat hij de supermarkt binnen kon. Ook zou hij hebben geholpen om de gestolen goederen in zijn auto te laden. Patrick W. verklaarde dat hij SRD 100 had ontvangen en wat spullen.
De winkelier en zijn vrouw waren afgelopen jaar september mishandeld en gekneveld achtergelaten. De auto van de slachtoffers werd te Goede Verwachting teruggevonden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May