Man aangehouden met maskers en breekwerktuigen
26 May 2013, 11:30
foto


Politie-eenheden hebben de bestuurder A.C. van een zwarte personenauto van het merk Toyota, model Mark X aangehouden. In het voertuig werden drie maskers, breekwerktuigen en plakband aangetroffen. Deze auto is de laatste tijd vaak gesignaleerd bij inbraken en berovingen.

De politie kreeg een melding binnen van een inbraak die gaande was gisteren aan de Helena Christinaweg. Tijdens een gezamenlijke actie van de politie van onder andere de Nieuwe Grond en Surveillance Unit Wanica is het gelukt A.C. aan te houden, die vermoedelijk behoort tot een roversbende. Deze bende is waarschijnlijk betrokken bij meerdere gevallen van inbraak en diefstal door geweldpleging. Toen de eenheden ter plaatse verschenen, troffen zij A.C. in de directe omgeving aan.

Vermoedelijk zijn de comparanten van A.C. te voet gevlucht toen zij de politie zagen aankomen. A.C. fungeerde volgens de politie als chauffeur van deze bende. De verdachte is intussen overgedragen aan de recherche van bureau Geyersvlijt voor nader onderzoek. Het voertuig en de daarin aangetroffen spullen zijn hangende het onderzoek in beslag genomen, meldt de politie voorlichting.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May