Slachtoffer: 'Laat God mij maar nemen'
25 May 2013, 01:00
foto


Een slachtoffer dat op 24 februari omstreeks 9.45 uur in de ochtend door een dronken autobestuurder te Saramacca werd aangereden, weet geen raad meer met zijn leven. Zijn rechterbeen is in vijf stukken gebroken en hij is momenteel werkloos. Hij is niet in staat arbeid te verrichten, terwijl hij kostwinner is.

“Mijn ouders liggen in het ziekenhuis in Haïti, mijn kinderen kunnen niet naar school daar, omdat ik geen geld meer voor ze kan sturen. Ik heb niemand hier en ik kan niets meer zelf doen. Ik ben nu helemaal afhankelijk van anderen. Laat God mij maar nemen, want ik weet geen raad meer”, zei het slachtoffer aan rechter Danielle Karamataili op de rechtszitting.

Bestuurder dronken
De verdachte Pardiepkoemar M. was onder invloed van alcohol toen hij het slachtoffer, dat op de bromfiets was, aanreed. Na het ongeval reed hij door en meldde zich later op een politiestation aan. De bromfietser kwam uit de tegengestelde richting en de verdachte reed hem op het andere weggedeelte omver.

Toen de politie arriveerde, was het slachtoffer niet meer aanspreekbaar. Hij was bewusteloos en er waren enkele omstanders die het voertuig en de veroorzaker beschreven. De schade aan de bromfiets was aanzienlijk.
Bij de ademhalingstest bleek dat Pardiepkoemar M. 700 gram per liter alcohol in zijn bloed had. Op de zitting verklaarde de man dat hij slechts twee keren in de maand alcohol nuttigt. Op die bewuste dag had hij zes tot zeven flessen bier gedronken. Op 27 juni zal deze zaak verder worden behandeld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May