Rusland: Onderwijs en investeringsklimaat zijn zorgwekkend
24 May 2013, 15:32
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland


De voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, heeft kritiek op de wijze waarop het aan toe gaat bij het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Ook het investeringsbeleid is volgens hem niet duidelijk. Er is een overeenkomst gesloten met Surgold en Iamgold, maar het is niet duidelijk hoe het bedrag van ruim US$ 400 miljoen gefinancierd zal worden.

Rusland haalde tijdens een persconferentie van het Nieuw Front en BEP aan dat een task force is benoemd bij Onderwijs. Het was de bedoeling dat minister Shirley Sitaldin moest doen wat de voorzitter van de toenmalige task force, Eddy Jozefzoon, wilde. De minister is uiteindelijk haar eigen koers opgegaan. Nu zijn er boeken besteld voor euro 8.2 miljoen. Rusland merkte op dat de burgers tools moeten krijgen om hun bestaan op een hoger niveau te kunnen tillen, maar dit gebeurt niet. Hij maakt zich ernstige zorgen over de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs.

De regering straalt volgens Rusland geen vertrouwen uit. Hij wees er op dat dit belangrijk is om investeerders aan te trekken. Hij benadrukte dat er ook geen transparantie is, het voorbeeld van de investeringen in de goudsector aanhalend. De NPS-voorzitter merkte op dat diversificatie in de economie hard nodig is. Er wordt te veel aandacht besteed aan de mijnbouwsector. Investeringen in de agrarische sector worden genoemd maar het ontbreekt aan kader, terwijl instituten niet worden versterkt. Hij noemde ook het gebrek aan eenduidigheid in de coalitie, wat het investeringsklimaat niet ten goede komt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May