Jessurun: 'Wie meeste tyuku betaalt, krijgt het werk'
24 May 2013, 11:52
foto
Winston Jessurun, voorzitter DA91


"Niet de beste aannemer krijgt het werk, maar de persoon die de meeste tyuku betaalt". Dit zegt Winston Jessurun, voorzitter van DA91, op een persconferentie van het Nieuw Front en de BEP. Hij vindt dat de regering geen verantwoording aflegt. Ministers zijn daar bang voor en er wordt geen antwoord gegeven op vragen.

Het Nieuw Front en BEP beleggen een persconferentie over evaluatie drie jaar verkiezing in stichting de Olifant. Jessurun haalt aan dat op de suppletoire begroting SRD 17 miljoen was opgebracht voor 2012. Er is een extra begroting van SRD 150 miljoen ingediend, waar de minister van Binnenlandse Zaken geen goede antwoorden op kon geven.

Jessurun leverde flinke kritiek op het bestuur van het land. Volgens hem worden "holle frasen" gebruikt in het document 'Kruispunt', waar de regering allerlei zaken beloofd heeft, maar niks ervan uitvoert. President Desi Bouterse heeft allerlei task forces benoemd. Hierdoor is er sprake van uitholling van de regering en De Nationale Assemblee. De functie van de Rekenkamer en Clad wordt volgens Jessurun eveneens miskend. Er zijn allerlei gewapende groepen in het leven geroepen, zonder dat deze wettelijk gedekt zijn. Hij vindt dat er geen sprake is van behoorlijk bestuur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May