Misiekaba noemt bouw dijk Weg naar Zee ‘ondeugdelijk werk’
24 May 2013, 00:00
foto
Bedevaartsoord van Ramon Bajnath. Hij heeft een heel stuk land kunnen conserveren, terwijl de zee verder landinwaarts trekt.


Parlementariër André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) is niet te spreken over de kwaliteit van de in aanbouw zijnde dijk te Weg naar Zee. De parlementariër die samen met andere collega’s zich woensdag heeft georiënteerd in het gebied, noemt de dijk ‘ondeugdelijk werk’ van de aannemer. Misiekaba eist dan ook dringend ingrijpen van minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, in wiens opdracht deze dijk wordt gebouwd. “Wanneer deze dijk is afgebouwd ben ik bang dat we opnieuw moeten beginnen”, zei Misiekaba.

De kritiek van Misiekaba werd donderdag tijdens de openbare vergadering al snel overgenomen door parlementariërs uit de oppositie om de regering mee om de oren te slaan. Mahinder Rathipal (Nieuw front /VHP) herinnert er aan dat deze dijk die wordt gemaakt uit een combinatie van klei en beton, twee en een half jaar geleden onderhands is uitbesteed voor een productietijd van 8 tot 9 maanden. Hij plaatste vraagtekens achter de deskundigheid van de aannemer. Ook wilde hij weten van minister Abrahams wanneer deze dijk zal worden afgebouwd, wat het heeft gekost en of er nog meer geld er aan zal worden besteed.

Ver beneden maat

Misiekaba die woensdag bij de oriëntatie te Weg naar Zee op de in aanbouw zijnde kleidam heeft gelopen, zegt dat de kwaliteit van het materiaal ver beneden de vereiste norm is. Dat kan zelfs hij als leek meteen zeggen. “De platen zijn heel dun, de dijk vertoont nu al scheuren, is te laag en wordt al overspoeld door het water”, zei hij. De parlementariër zegt in het gesprek met de landbouwers in die omgeving begrepen te hebben dat ook de locatie van de dam niet goed is gekozen. Het had verder landinwaarts gebouwd moeten worden. “Mevrouw de voorzitter, de regering moet daar ingrijpen”, zei de parlementariër. Abrahams zei in zijn beantwoording dat deze dijk en noodoplossing is en geen structurele. Hij beloofde te werken aan de kwaliteit van de dam.

De spreker zegt te moeten constateren dat de beheerder van het recreatieoord te Weg naar Zee (Ramon Bajnath… red) in de afgelopen jaren samen met de hulp van andere particulieren, in staat is geweest meer land te besparen dan wat de overheid door de jaren heen heeft kunnen doen. Hij vroeg de regering ook dringend aandacht voor gebieden als Pontbuiten, Wintiwai en andere gebieden die de parlementaire delegatie heeft bezocht. Misiekaba deelde verder mee dat uit oriëntatie ook is gebleken dat de Henri Fernandesweg nabij Weg naar Zee is overgeleverd aan het oprukkende zeewater. “Laten we voorkomen dat we de weg verliezen”, zei Misiekaba.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May