Quran Night zal jaarlijks worden gehouden
23 May 2013, 21:00
foto
Razia Joemman


Razia Joemman heeft uit een groep van zestien deelnemers een prijs gewonnen voor het op de juiste manier reciteren van het heilige geschrift Quran. Zij kreeg een complete cassette van de Quran en andere geschriften uit handen van de voorzitter van de Madjlis Moeslimin Suriname, hadji Feroz Nazir.

Een goede intonatie, juiste grammatica en ademhalingstechnieken spelen een belangrijke rol bij de voordracht, zegt de organisatie. Om jongeren te stimuleren de Quran goed de reciteren, zal er jaarlijks een Quran Night worden gehouden. De eerste was afgelopen zaterdag. Aan de Quran Night kunnen personen vanaf zestien jaar deelnemen.

Belangrijk
Het initiatief voor de Qua’ran Night komt van de islamitische afdeling Ittefaaqul Islam te Livorno. “De Qua’ran neemt een centrale plaats in, in het leven van de moslims. Het boek bevat onder meer religieuze voorschriften, levenslessen, gedragscode en vele andere zaken. Het correct reciteren van de Quran is belangrijk vooral als het gaat om de juiste intonatie, grammatica, ademhaling en uitspraak. De Quran reciteer je niet zomaar, het vereist jarenlange oefening en ervaring. In het buitenland zijn er universitaire studies daarvoor”, zegt Isaac Jamaludin, voorzitter van de Surinaamse Islamitische Organisatie (SIO).

Jamaludin denkt dat door dit initiatief jongeren meer gemotiveerd zullen zijn om zich te verdiepen in de Quran. De groep die zich had opgegeven heeft flink moeten oefenen. Tijdens de competitie kregen ze twee keer een stukje uit de Quran toegewezen door de jury. De jury onder leiding van ustad Sheik Talha Arisin, heeft een goede job gedaan. “De uitslag was pas laat in de avond bekend, maar het publiek is tot het einde gebleven”, zegt Jamaludin.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May