Abrahams: Er is geld nodig voor oplossing waterprobleem
23 May 2013, 14:42
foto
Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken aan het woord in De Nationale Assemblee. Achter hem directeur Mark Rommy.


Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken (OW) zegt dat het extreem veel heeft geregend, waardoor diverse gebieden niet snel konden worden ontwaterd. Paramaribo is redelijk droog gebleven. De bewindsman zei vanmiddag in De Nationale Assemblee dat er geld nodig is voor een structurele oplossing. In het noorden zijn er verkavelingsprojecten uitgegeven, waar hij een halt aan heeft toegeroepen.

De bewindsman merkte op dat er ook mensen zijn die eigendomspercelen hebben die willen dat de regering dijken bouwt. Dat kan niet, want de regering gaat liever het geld elders stoppen, zoals Latour en Pontbuiten. Over het Militair Project in Commewijne haalde Abrahams aan dat de lozingen moeten worden verbreed. Ook de sluis die gebouwd is door MNO-Vervat voldoet niet. Het water moet worden weggepompt.

In nood
Over Weg naar Zee deed Abrahams uitspraken die verontrustend zijn voor landbouwers, die ook de vergadering bijwonen. Eigendomspercelen is geen prioriteit, zei Abrahams. Assembleelid Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP) zegt dat dit niet de juiste instelling is van de minister. De regering moet alle burgers beschermen, ongeacht de status van het terrein. Abrahams zei dat er een dijk gebouwd moet worden te Weg naar Zee. Zijn partijgenoot Mahinder Rathipal zei dat er gelijk iets moet gebeuren, want het zal lang duren voordat er een dijk gebouwd is. Hij drong aan op een korte termijn oplossing. Abrahams zei dat het acute probleem nu al opgelost wordt. Er zijn machines in werking, afhankelijk van het getij.

Abrahams merkte op dat de regering ook is komen aantreffen dat de ontwatering veel te wensen overlaat. Zo moet het Saramaccakanaal vanuit Uitkijk ervoor zorgen dat het water wegtrekt. Dit is echter erg moeilijk als het water in de Saramaccarivier hoger staat. Hij deelde ook mee dat alle sluizen werken, behalve de sluis van de Van Roosmalenstraat. Daar zijn volgens hem bij de bouw indertijd verkeerde beslissingen genomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May