Suriname en Antigua willen nauw samenwerken
21 May 2013, 22:30
foto
De ministers Winston Williams Jr. en Ismanto Adna wisselen de getekende notulen. (Foto: Raoul Lith)


De ministers Winston Williams Jr. van Onderwijs, Sport, Jeugd en Gender van Antigua en Barbuda en Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken hebben dinsdag op het ministerie de 'Agreed Minutes' ondertekend. Dat is een speciale vorm van notulen waarbij kort wordt samengevat wat er besproken is tussen de ministeries. Dit document omvat de besluiten die genomen zijn en zaken die overeengekomen zijn.

Er is gesproken over alle takken van sport die we in Suriname beoefenen, legt Michael Watson directeur Sportzaken uit. 'Hoe fit is Suriname', het programma van het ministerie heeft extra aandacht gekregen. Dit programma ontdekt jong talent en stimuleert een gezonde levensstijl. De bewindsman van Antigua en Barbuda is onder de indruk van wat er in Suriname gebeurt en het werk van de jeugdleiders en het Nationaal Jeugdparlement.

Rol voor jeugdleiders
Er moeten acties volgen die moeten leiden naar een officiële overeenkomst tussen beide landen die te maken hebben met jeugdonderwerpen. Het vervolg van deze ondertekening moet zijn dat er informatie uitgewisseld wordt en onderlinge workshops verzorgd en gevolgd worden. Williams heeft al toegezegd dat Suriname een uitnodiging kan verwachten, zodat er concrete samenwerking komt.

Om een hechtere band te ontwikkelen, zal er samengewerkt worden aan een gezamenlijk seminar van jeugdambassadeurs. Suriname gaat adviseren bij het opzetten van het jeugdparlement van Antigua en Barbuda. Suriname scoort in de regio hoog als het op jeugdinstituten aankomt.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May