Vals geld in omloop gebracht
21 May 2013, 15:15
foto


Zes personen zijn door de politie van de afdeling Fraude opgesloten, omdat zij vals geld in omloop brachten en/of in hun bezit hadden. Enkele van de verdachten deden kleine inkopen in supermarkten of andere handelszaken in stad en district en betaalden met valse Amerikaanse dollarbiljetten. Zij kregen dan Surinaamse dollars als wisselgeld terug. Op die manier werden de handelaren ernstig benadeeld. Zij bleven ook nog zitten met vals geld.

Drie van de verdachten vielen door de mand toen zij het geld in een casino wilden gebruiken. Een van hen had USD 5000 in zijn bezit toen hij werd betrapt. Dit geld is door de politie in beslag genomen.

De politie doet een beroep op handelaren, cambiohouders en de burgerij om op hun hoede te zijn wanneer personen willen betalen met vreemde valuta, of vreemde valuta willen wisselen. Het is verstandiger om vreemd geld bij handelsbanken of daartoe bevoegde cambio’s te kopen, is het advies.

Benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan, worden opgeroepen dat alsnog te doen bij de politie van de afdeling Fraude of op het politiebureau in het betrokken ressort, zegt de voorlichting van politie.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May