Ontwatering Bridj Village succesvol aangepakt
20 May 2013, 07:00
foto
Het grootste deel van het water op Bridj Village is weggetrokken. Helemaal droog is het nog niet. (Foto:René Gompers)


"Het waterprobleem is voor eens en voor altijd opgelost. Met de realisatie van het kanaal naar de Surinamerivier is dat een feit", zegt een trotse Aroen Bridjmohan, projectontwikkelaar van Bridj Village aan Starnieuws. Het woonproject heeft ruim een week onder water gestaan. Met het aansluiten van het project op een zelf gegraven kanaal is het overtollige water in twee dagen afgevoerd.

Om het water sneller te laten afvoeren zijn enkele kanalen uitgediept tot drie meters. Nieuwe dijken zijn aangebracht en worden op enkele plaatsen kokers uitgegraven en door grotere vervangen. Sommige wegen staan gedeeltelijk nog blank. Met de bromfiets lukt het nog om te rijden op de smalle droge plekken. Een paar wegen zijn echter onbegaanbaar en andere zijn alleen toegankelijk met een 'four wheel drive'. Sommige bewoners laten nog steeds hun auto's staan langs de verharde wegen. Ze verplaatsen zich dan te voet naar hun woningen.

Nog veel te doen
"Voorlopig zijn we wel tevreden", zegt Marlene Sordjo nuchter. "We hebben vaker contact met meneer Bridjmohan over het waterprobleem. Er zijn meer klachten die aangepakt moeten worden. De oplossing voor dit probleem lijkt me heel goed." Ook Ronald Tholense kijkt de kat uit de boom. "Ik hoop dat het op lange termijn zo blijft. Maar er moet meer gedaan worden. Nu moet het waterhuishouden bij de woningen worden aanpakt." De bewoners hebben graag dat meerdere wegen verhard worden, dat er waterleiding komt, meer elektriciteitsvoorziening, straatnamen, en ze willen weten onder welk ressort zij vallen om hun burgerlijke inschrijvingen en andere zaken te doen.

Bridjmohan geeft aan dat hij eerst alle aandacht besteed aan het ontwateren van het project. "Ik ben wel blij met de bewoners. Ze hebben ondanks de klachten ook geholpen aan de oplossing. De andere problemen worden heus wel opgelost." Bridjmohan merkt op dat een verkavelaar niet voor alles hoeft te zorgen. "Het ligt aan de bewoners om hun berm en kavelsloot zelf te onderhouden. Op momenten als deze merk je dan duidelijk de gevolgen van slecht onderhoud."
De verkavelaar is van plan gesprekken aan te gaan met andere projectontwikkelaars. "Nu doet zich een gelegenheid voor waarbij alle omliggende projecten ontwaterd kunnen worden. We moeten samenwerken om wateroverlast tot het verleden te laten behoren"

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May