Sasur doet aangifte tegen SBS en Ishara in Nickerie
20 May 2013, 00:00
foto


Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) heeft zaterdag nog aangifte gedaan bij de politie van Nickerie tegen twee mediabedrijven. Het gaat om Soekhoe's Broadcasting Corporation (SBS) en Ishara. Dit bevestigt de gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop tegenover Starnieuws.

Prim Ramlal, voorzitter van Sasur, was zaterdag in Nickerie om de aangifte te doen. Dezelfde dag heeft minister Edward Belfort van Justitie en Politie de beschikking van Sasur als bemiddelingsbureau voor muziekrechten ingetrokken. Sasur is echter nog steeds vertegenwoordiger van internationale organisaties die beschikken over de auteursrechten. De stichting treedt op wanneer ze kan aantonen dat zonder te betalen haar repertoire is gebruikt.

Voor eens en voor altijd oplossen
SBS en Ishara zijn geschrokken van het nieuws over de aangifte. Zij hebben nog niets vernomen van de politie. "Ik zal mijn organisatie, de Vereniging van Radio- en Televisiebedrijven in Suriname, op de hoogte stellen van deze ontwikkeling", zegt Soekhoe aan Starnieuws. Ishara zegt dat Ramlal eerder geweest was bij het bedrijf om een licentie te tekenen. Dit heeft Ishara echter geweigerd.

De organisaties die zich gebundeld hebben tegen Sasur, vergaderden zondagavond over de stap van minister Belfort. "Wij wachten de verdere reactie van de bewindsman af. Er moet nog meer gedaan worden. Het intrekken van de beschikking alleen is niet voldoende. Wij willen nooit meer met Sasur werken. De wetgeving moet dringend worden aangepast aan de eisen van deze tijd", zegt Sammy Doerga van de de Vereniging van Surinaamse Organisatoren. "Wij blijven alert en geven de minister alle ondersteuning die nodig is. Hij heeft een moedige stap ondernomen en heeft daadkracht getoond", zegt Doerga.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May