Echtpaar Thakoerdien-Danpal 75 jaar getrouwd
19 May 2013, 21:00
foto
Echtpaar Thakoerdien-Danpal te midden van familieleden. Rechts districtscommissaris Rawien Jiawan.


Het echtpaar Thakoerdien-Danpal vierde zaterdag zijn 75-jarige huwelijk. Kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en andere familieleden hebben dit heuglijk feit gevierd. Echtgenoot Sewnarain Thakoerdien vierde ook zijn 93-ste verjaardag.

Uit dit huwelijk zijn er vijftien kinderen en 248 klein- en achterkleinkinderen geboren. Het echtpaar heeft voornamelijk aan landbouw gedaan. Echtgenote Gokilia Thakoerdien-Danpal is 89 jaar en is goed ter been, terwijl haar echtgenoot wel moeite heeft met het lopen. Het oudste kind, een dochter, is al 75 jaar oud.

Moderne ouders
Zoon Roy Thakoerdien vertelt dat zijn moeder jaren lang gezongen heeft voor de muziekformatie Nari Samaadj. Zij is de oprichter van de band en trad tijdens huwelijken op. “Mijn vader was echt modern voor zijn tijd. Mijn moeder mocht gewoon ’s avonds uit huis gaan om te zingen. Zij hielp hem verder in de landbouw en zorgde voor de kinderen”, deelt Roy mee.

Het echtpaar voelt zich gezegend om deze dag samen met de kinderen te mogen vieren. Districtscommissaris Rawien Jiawan van Wanica bracht een bezoek en overhandigde de gebruikelijke enveloppe. "Ik hoop dat u gezegend wordt met 100 jaar en dat u nog in alle gezondheid samen met uw kinderen leuke momenten kunt doorbrengen”, merkte Jiawan op.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May