Guyanezen domineren Telesur snelloop in Nickerie
18 May 2013, 21:00
foto
De Guyanees Cleveland Forde bij de finish.


De Guyanese atleten hebben zaterdag ook de Telesur 10 kilometer snelloop in Nickerie op hun naam geschreven. Op de eerste plaats is geëindigd Cleveland Forde, nummer twee is Kelvin Johnson en de derde plaats is voor Cleveland Thomas. Ook bij de dames senioren wint het buurland. Alika Morgan eindigde op de eerste plaats, op de tweede plaats finishte Ilsida Toemere van SNL en Jo-ann Wimpel werd derde.

Carolien Marlet werd eerste bij de dames 45+, gevolgd door Marianne Hiralal van Gazelle. Agatha Phillips van Guyana werd derde in deze klasse. Bij de jongens junioren ging Samuel Kaitan van Guyana als eerste over de eindstreep, gevolgd door Rochini Vorstwijk van Tropical en Clifton Bedje van Atletiek Vereniging Marwina werd derde.
Bij de meisjes junioren eindigden Jevina Straker en Alisha Forster uit Guyana op respectievelijk de eerste en tweede plaats. Op de derde plaats is Xiomara Getrouw van Gazelle binnengekomen.

4500 deelnemers
Bij de Heren 35+, kwam Steven Vismale van Gazelle als eerste binnen, gevolgd door Guillermo Udenhout ook van Gazelle. Als derde in deze klasse eindigde Radjinder Pattan van Yellow Birds.
Bij de Dames 35+, was Irene Tijndal van Gazelle de eerste, gevolgd door Alisha Fortune uit Guyana, Saskia Meiland van Gazelle eindigde op de derde plaats. Bij de dames 55+, werd Ciska Rob-Butter eerste, gevolgd door Debbie France en Anne Jubitana, allen van Gazelle. Bij de Heren 45+, kwam Carlo Dandie van Athletico als eerste binnen, gevolgd door Reinier Coutinho van Gazelle en James Fransman. Bij de Heren 55+, werd de Guyanees Llewellyn Gardner eerste, gevolgd door Wilfred Shubert en Gerrit van Hemert van Gazelle. Bij de Heren 65+, kwam William Abendanon, als eerste binnen, tweede werd Oswald Elmont en als derde eindigde Rudy Balker. Alle drie lopers zijn van Gazelle.

De eerste Nickeriaan werd Shaguile Pelswijk; hij kwam uit bij de junioren jongens. De jongste loper was Jair Pregers, 14 jaar en de oudste Rudy Balker.
Er waren meer dan 4500 deelnemer bij de 5 km wandel- en trimloop. Na de prijsuitreiking was er een afterparty.

Politie wint van Nationaal Leger
Op het programma was 's morgens een voetbalwedstrijd tussen de politie en het Nationaal Leger Nickerie. Bij deze wedstrijd was het duidelijk dat de politie een maatje te groot was voor het Nationaal Leger. De politie gaf het leger een voetbal pak slaag en won overtuigend met 7-2. Bij de rust was de stand nog 2-2. Districtscommissaris, Wedperkash Joeloemsingh overhandigde de wisseltrofee die door Telesur ter beschikking was gesteld, aan de politie.

Edgar van Genderen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May