Breaking news: Beschikking Sasur ingetrokken
18 May 2013, 14:38
foto


Minister Edward Belfort heeft de beschikking van Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) per onmiddellijke ingang ingetrokken. Sasur mag niet meer opereren als bemiddelingsbureau voor muziekauteursrechten. Dit besluit is intussen per deurwaardersexploot betekend aan de stichting.

Belfort voert aan dat er veel ruis in de samenleving is ontstaan en dat hij hierdoor genoodzaakt is in te grijpen. De veiligheid van de samenleving wordt volgens hem in gevaar gebracht. Deze veiligheid is gewaarborgd in de artikelen 16 en 42 van de grondwet. Sasur heeft een beschikking gekregen in 2005 van Justitie en Politie om als bemiddelingsbureau op te treden.

Deze beschikking werd ingetrokken vorig jaar. Sasur stapte naar de rechter, die besliste dat de intrekking wordt geschorst. Er moest een bodemprocedure volgen. Belfort zegt dat dit niet is gebeurd. Sasur mocht verder gaan met de activiteiten.

Prim Ramlal, voorzitter van Sasur, om een reactie gevraagd op de intrekking, barstte in lachen uit. "Dit is echt stom van de regering, want het slaat nergens op. Ik ben de intrekking aan het bestuderen", deelt Ramlal Starnieuws mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May