Assembleeleden willen vergadering over wateroverlast
17 May 2013, 14:30
foto
Wateroverlast in het dorp Dantapoe, langs te Marowijne.


Diverse fracties in De Nationale Assemblee hebben een openbare vergadering aangevraagd over het wateroverlast. Zij willen de 'verontrustende situatie als gevolg van wateroverlast in vele gebieden in Paramaribo en districten' aan de orde stellen.

Veel gebieden in Paramaribo en districten hebben te kampen met ernstige wateroverlast. Landbouwers lijden hierdoor grote verliezen, terwijl bewoners in woonwijken schade ondervinden aan have en goed.
Voorts brengt deze situatie van wateroverlast gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarnaast is er sprake van dijkdoorbraken of dreiging daarvan met name in het Weg naar Zee gebied, in Marowijne, in Saramacca, in Para, in Commewijne en in andere delen van het land.

De aanvragers van de vergadering vinden dat vanuit de regering onvoldoende aandacht wordt besteed om te voorkomen dat grote gebieden onder water lopen. Benadrukt wordt dat binnen de regering verschillende ministeries (Openbare Werken, LVV, RO, RGB) te maken hebben met de natte infrastructuur. De regering heeft aangegeven dat er geen financiële problemen zijn maar de assembleeleden zien onvoldoende activiteiten in het veld, die moeten leiden tot een goede aanpak van wateroverlast. De brief is ondertekend door Radjkoemar Randjietsingh, AsiskumarGajadien, Rudolf Zeeman, Guno Castelen, Carl Breeveld, Lekhram Soerdjan, Arthur Tjin-A-Tsoi, Ruth Wijdenbosch, MahinderRathipal en Patrick Kensenhuis.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May