SLM serveert ook seabob garnaal in businessclass
16 May 2013, 19:30
foto


De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is de eerste airline op het Amerikaans continent die het blauwe MSC-keurmerk voor duurzame visserij op het menu zal zetten. Vanaf 1 juni zal de SLM de duurzame seabob garnalen in de businessclass op de Mid-Atlantische route van Paramaribo naar Amsterdam serveren.

De seabob garnaal uit Suriname wordt door de KLM, die in Europa geregistreerd is, sinds december 2011 geserveerd in het voorgerecht van de World Business Class op vluchten vanuit Paramaribo.

Milieuvoordelen
Bij het vangen van de garnalen wordt zodanig gevist, dat het garnalenbestand gewaarborgd blijft en de effecten van de visserij op het andere leven in zee tot een minimum beperkt worden. De Atlantische seabob uit Suriname draagt als eerste tropische garnaal ter wereld sinds eind 2011 het MSC-keurmerk voor duurzame visserij. Om het MSC certificaat te kunnen behalen, hebben de seabobvissers een enorme duurzaamheidsinspanning moeten leveren en samen met hun partners en de overheid veranderingen doorgevoerd die echte milieuvoordelen zullen opleveren, zegt de SLM.

Het cateringbedrijf van SLM, Surair Catering Services (SCS) heeft in 2012 het MSC traceerbaarheidscertificaat behaald en kon beginnen met het leveren van producten met het MSC-keurmerk aan haar klanten. SCS is onderdeel van de SLM Group en verzorgt alle catering voor Surinam Airways en andere luchtvaartmaatschappijen die vertrekken vanaf de internationale luchthaven Johan Adolf Pengel.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May