Vier en een half jaar voor beroving en mishandeling
17 May 2013, 02:00
foto


Mitchel M. mag voor vier en een half jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest, de bak in. Hij had samen met een vriend op 23 februari een taxichauffeur beroofd. Daarna probeerde hij een pompbediende te bestelen. Rechter Sieglien Wijnhard achtte de tenlasteleggingen bewezen en bepaalde dat de veroordeelde ook psychische begeleiding krijgt. Het openbaar Ministerie had vijf jaar geëist in deze zaak.

Mitchel M. had samen met een andere persoon een taxi genomen. De taxichauffeur moest een rit rijden naar het Bruynzeelproject. Onder bedreiging van een wapen werd het slachtoffer door de twee verdachten beroofd. Zij bonden hem vast aan zijn handen en voeten en namen hem mee in de auto.
De mannen mishandelden de pompbediende en bedreigden hem met een vuistvuurwapen. Het slachtoffer zag intussen kans om uit het voertuig te ontsnappen. De verdachten reden hierna weg, nadat de beroving niet was gelukt.

Advocaat Shefani Amirkhan had eerder op de zitting meegedeeld dat haar cliënt uit een sociaal zwak gezin komt, alcohol- en drugsproblemen heeft. Zij vroeg de rechter om hem een mildere straf op te leggen, zodat hij zijn leven kon beteren. Wijnhard stelde dat het om een zeer ernstige zaak gaat en dat de veroordeelde zich schuldig heeft gemaakt aan twee delicten op één dag en achter elkaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May