Twee jaar celstraf voor oplichting vanuit de gevangenis
16 May 2013, 17:00
foto


Rechter Sieglien Wijnhard heeft vandaag een celstraf van twee jaar opgelegd aan Djagindrakoemar B. die kans zag om vanuit de gevangenis mensen op te lichten. Zij achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen. De man zit een straf van tien jaar uit voor mensenhandel en oplichting. Hij was betrokken geweest bij de ‘Trinidad-mensenhandel’ waarbij er gemikt werd op jonge personen. Officier van Justitie, Astrid Niamat, had ook een celstraf van twee jaar tegen de veroordeelde geëist.

Wijnhard merkte op dat Djagindrakoemar B. tijdens zijn detentie zich schuldig heeft gemaakt aan oplichting. Hij zou zijn leven moeten verbeteren, maar hij heeft die tijd gebruikt om plannen van oplichting te beramen en deze uit te voeren. Vanuit de gevangenis belde de veroordeelde mensen op en gaf zich op als ‘meester Mahabier’. Hij beweerde een afdelingshoofd te zijn en de benadeelden moesten geld storten op vier bankrekeningnummers. Op deze manier kon hij grondzaken van hen in orde maken.

Raadsman Benito Pick van de veroordeelde had eerder aangegeven dat de vervolging minimaal ervoor moet zorgen dat de medeverdachten op de rechtszitting moesten verschijnen. Hij benadrukte dat een persoon niet vanuit de gevangenis alles klaargespeeld kan hebben. “Hij vond dat ook de anderen medeplichtig waren aan dit feit. Wijnhard deelde mee dat Djagindrakoemar B. misbruik gemaakt heeft van de goedgelovigheid van de benadeelden en helemaal niet de intentie heeft om zich te corrigeren. Zij ging mee met de strafeis van Niamat.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May