Wet op de universiteit wordt integraal aangepast
16 May 2013, 06:00
foto


De leiding van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus) en De Nationale Assemblee zijn weer goede maatjes. Er wordt regelmatig informatie verschaft. "De universiteitswet wordt integraal aangepast, waarbij studies die nog niet erkend zijn, ook in opgenomen zullen worden. De organisatiestructuur van de hoogste onderwijsinstelling wordt eveneens aangepast", zegt Melvin Bouva, voorzitter van de vaste commissie van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling aan Starnieuws.

Tijdens een bijeenkomst met de leiding van de Adekus met assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons en de vaste commissie woensdag, is het strategische plan 2012-2017 gepresenteerd. Er is ook informatie gegeven over de reorganisatie die gaande is op de Faculteit der Maatschappijwetenschappen. Het aantrekken van docenten en de aanpak van diverse problemen zijn eveneens aan de orde gekomen.

Bouva vindt dat er flink getrokken wordt aan zaken die scheef zijn gegaan. Sinds de kwestie van de studenten die te lang over de studie doen aan de orde is, zijn ruim 200 afgestudeerd. "Dat doet ons heel goed dat mensen nu in volle vaart klaargestoomd worden om hun studie af te ronden", stelt de parlementariër. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt, waarbij het parlement de vinger aan de pols blijft houden. De samenwerkingsafspraken werpen vruchten af, meent Bouva. De assemblee zal ook hulp bieden bij het aanpassen van de wet. Verwacht wordt dat dit jaar al de ontwerpwet kan worden goedgekeurd door het parlement.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May