Europa League spektakel in Amsterdam Arena
15 May 2013, 14:00
foto


Chelsea uit Engeland en Benfica uit Portugal, zullen vanmiddag in de Amsterdam Arena te Nederland strijden om de Europa League titel. Chelsea vorig seizoen nog de Champions League winnaar start als torenhoge favoriet.

Dit gegeven legt de druk bij Chelsea, terwijl Benfica vrijuit kan spelen. Trainer Jorge Jesus van Benfica gaf aan de vooravond al aan dat Chelsea favoriet is, maar dat Benfica zeker ook kans maakt. Dat de twee ploegen mekaar kennen, blijkt uit de wedstrijd vorig jaar gespeeld in de kwartfinales van de Champions League. Toen trok Benfica aan het kortste eind, maar volgens Jesus schortte het aan het scoringsvermogen. Nu zijn de spelers gebrand op een revanche. Echter merkt hij op dat Chelsea dit seizoen mogelijk gevaarlijker is, vanwege het binnenhalen van Oscar en Hazard.

Chelseatrainer Rafael Benitez zal mogelijk geen beroep kunnen doen op Hazard, wegens een hamstringblessure. Verder zijn er geen meldingen van andere blessures. Volgens Petr Cech, de sluitpost van de 'Blues', is één ding belangrijk: winnen. Cech geeft aan dat favoritisme in een finale geen basis is voor de overwinning. " Je moet spelen om te winnen. Het maakt niet uit hóe je zo'n wedstrijd wint, als je maar wint", aldus Cech. Indien Chelsea woensdag weet te winnen, is de ploeg regerend Europa League- en Champions League-winnaar tegelijk. Vorig jaar werd de Champions League finale namelijk gewonnen van Bayern Munchen. Deze dubbelslag is van korte duur, want op 25 mei wordt Chelsea onttroond, wanneer Bayern Munchen het in de finale van dit toernooi in een Duits onderonsje opneemt tegen Borussia Dortmund.

Suriname zal ook vertegenwoordigd zijn bij deze finale. Bestuursleden Bernard Abia en Waldo Gobardhan zijn door de Surinaamse Voetbal Bond afgevaardigd op uitnodiging van de UEFA door tussenkomst van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond. Deze heren zullen van 13 t/m 17 mei 2013 afwezig zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May