Minov knapt scholen en onderwijzerswoningen op
14 May 2013, 19:00
foto
Belanghebbenden zijn bijeen voor het tekenen van de contracten.


Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) zal verschillende scholen en leerkrachtenwoningen in het binnenland uitbreiden en/of opknappen. De contracten voor het uitvoeren van de eerste fase van de werkzaamheden zijn vorige week getekend. Als alles volgens plan verloopt, zal het werk in oktober van dit jaar zijn afgerond.

De bouwwerkzaamheden aan zowel openbare scholen, als scholen van het Bijzonder Onderwijs, vallen onder het tweede Basic Education Improvement Program (BEIP) project van het Minov en moeten het basisonderwijs helpen bevorderen.

Aan het eind van het project zullen scholen en/of leerkrachtenwoningen bij de OS Apoera; de St. Thomas Moore school te Washabo; de OS Bigi Poika; de St. Theresia school te Moengo; de Fred Murray school te Moengo; de Antonius school te Galibi; de OS Ricanau Mofo; de Daketie school te Pete Ondro en de scholen te Pusugrunu, Duwata en Wanhatti, zijn uitgebreid of hersteld. Daarnaast zullen de woningen van de leerkrachten die werkzaam zijn op de Gerardusschool te Albina worden gerehabiliteerd, zegt de Minov-voorlichting.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May