Suriname verdiept samenwerking met Ecuador
14 May 2013, 00:00
foto
Minister van Buitenlandse Zaken, Ricardo Patino, van Ecuador. (Foto: Prensa Latino)


Suriname heeft de bilaterale relaties en samenwerking met Ecuador verstevigd. De ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen hebben daartoe een gezamenlijk werkprogramma besproken. Ook de manieren waarop de samenwerking en de bilaterale relaties moeten worden versterkt zijn aan de orde gekomen.

De Ecuadoraanse minister Ricardo Patino is op bezoek bij minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Minister Patino heeft ook kwesties besproken over de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Mensenrechten en het regionaal integratieproces in het kader van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties. Verder hebben beide functionarissen de mogelijkheden bekeken hoe de handelsrelaties te versterken.

De bewindslieden zijn overeengekomen om efficiëntere structuren voor de bilaterale integraties te creëren die zullen zorgen voor vereenvoudiging van consulaire processen. Deze besluiten moeten immigratie en toerisme bevorderen. Zowel Lackin als Patino heeft benadrukt dat het belangrijk is dat Suriname leert van de Ecuadoraanse kennis en ervaring in de landbouw, vooral over de ontwikkeling en verbetering van cacaobonen.

Minister Lackin heeft zijn verlangen geuit om meer te leren over de export strategieën van Ecuador. Eveneens is hij geïnteresseerd in de zoektocht van het land naar nieuwe marktmogelijkheden voor zijn bananen in onder andere Rusland en China. Lackin heeft het belang benadrukt van de versterking van de bilaterale relaties op het gebied van handel en integratie in het voordeel van beide naties, meldt Caribbean News Now.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May