Verdachte: Heb slachtoffer niet met opzet doodgereden
13 May 2013, 22:00
foto


De verdachte André P. (37) ontkent dat hij Anthony Gonzalves op 16 december 2012 opzettelijk van het leven heeft beroofd in het district Brokopondo. Hij zou het voertuig op het slachtoffer hebben ingereden. Door de botsing liep de man een hersenletsel op waaraan hij is overleden.

André P. verklaarde maandag op de rechtszitting dat hij het slachtoffer al 22 jaar kende. “Hij was een neef van mijn vrouw en was aan drugs en alcohol verslaafd. Daarnaast was hij gewelddadig. Ik heb altijd geprobeerd om hem op het rechte pad te krijgen. Hij werkte voor mij in de goudvelden en wij hadden het die avond nog over de voorbereidingen van het werk gehad. Ik was teleurgesteld in hem, mijn bloeddruk was hoog en ik was gefrustreerd, maar ik heb hem niet met opzet aangereden”, beweerde hij.

Fractie van een seconde
Op een gegeven moment ontstond er ruzie in het kamp en het slachtoffer besloot om naar het dorp te gaan. Dertig meters verwijderd werd hij dodelijk geraakt door het voertuig van de verdachte. Volgens ooggetuigen reed André P. met een hoge snelheid. Hij verklaarde op de zitting dat hij ongeveer 40 km per uur reed.
“Plotseling zag ik het slachtoffer en daarna niet meer. Alles gebeurde in een fractie van een seconde. Ik stapte uit de auto en zag hem op de grond liggen. Ik viel bewusteloos. Toen ik bijkwam, gaf ik meteen de opdracht om het slachtoffer naar de poli of het ziekenhuis te vervoeren. Ik huilde, want ik deed alles voor hem”, verklaarde André P.

Officier van justitie, Nirmala Maikoe vroeg de verdachte of hij niet kon uitwijken, zodat Gonzalves niet geraakt kon worden. De man werd door de linkerzijde van het voertuig geraakt. Het slachtoffer had eerder op de dag bedreigingen geuit tegen André P.. Hij zou ook schade hebben toegebracht aan de graafmachines van de verdachte. Op 10 juni 2013 zal raadsman John Ferdinand zijn pleidooi houden in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May