VHP slaat vleugels uit naar diaspora-gemeenschap New York
13 May 2013, 02:00
foto
Een deel van de diaspora-gemeenschap in New York (VS) tijdens de bijeenkomst met VHP-topper Asiskumar Gajadien. (Foto: VHP)


De VHP zal een afdeling in New York oprichten later dit jaar. Het hoofdbestuur van de partij heeft goedkeuring hiertoe gegeven. Assembleelid Asiskumar Gajadien heeft gesprekken gevoerd met ongeveer veertig personen van Surinaamse origine die New York wonen.

De partij zegt hiermee uitvoering te geven aan het diaspora-beleid. De VHP heeft al een afdeling in Nederland. Nu worden de vleugels uitgeslagen naar metropool New York. Tijdens de bijeenkomst de vorige maand is een coördinatieteam benoemd, nadat Gajadien het beleid van de VHP uiteengezet had aan de diaspora-gemeenschap.

Het coördinatieteam staat onder leiding van Radjen Ramkalup en bestaat verder uit Earl Gessel (ondervoorzitter), Anand Jagessar (secretaris), Anand Mahabier (penningmeester) en Vickram Ganesh (2e secretaris). Als belangrijkste taak heeft dit team om de sympathisantengroep verder te registreren en het ontwikkelen van effectieve overlegstructuren met de gemeenschap in New York en de partij. Van de duizenden personen uit de diaspora gemeenschap uit Suriname die in New York wonen, zal dit bestuur ook de personen van de randsteden als onder meer New Jersey en Philadelphia betrekken, meldt de VHP.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May