Dc Jiawan pakt natte infrastructuur Wanica aan
13 May 2013, 08:00
foto
De lozing aan de Malangweg wordt opgeschoond.


Districtscommissaris (dc) Rawien Jiawan heeft diverse gebieden in het district Wanica, die onder water gelopen waren door de hevige regenval, aangepakt. Dit gebeurde in het weekend. De landbouwpercelen van de bewoners van de Malangweg stonden blank.

Jiawan zegt aan Starnieuws dat er onmiddellijk contact is opgenomen met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Er is gelijk medewerking verleend en samen met Openbare Werken (OW) en het districtscommissariaat is dit probleem aangepakt. Dit gebied valt onder beheer van OW en LVV.

Nog veel te doen
Vijay Chotkan, onderdirecteur van OW merkt op dat de lozing door een boomstronk verstopt was. Deze is verwijderd en de lozingen werden opgehaald. “De hoofdlozing en andere zijlozingen, ruim 700 meter, moeten ook opgeschoond worden. Ook het 17 kilometer lange Altonakanaal moet aangepakt worden. Als dit kanaal opgeschoond wordt, zullen de Malangweg, Altonaweg, Zwampweg, Sabanweg en andere delen van Lelydorp een beter afwateringssysteem hebben”, deelt Chotkan mee.

Aan de Adjmerweg was het water in enkele huizen binnengedrongen. Vandaag zal Jiawan een kleine machine inzetten om het rioolstelsel op te schonen en uit te diepen. De dc benadrukt dat er veel achterstallig onderhoud is. Met de beperkte middelen probeert hij zoveel mogelijk te doen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May