Beach Wrestling bij 140 jaar Hindostaanse Immigratie
12 May 2013, 12:30
foto
Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani


Voor 140 jaar Hindostaanse Immigratie zal er in het district Saramacca de Beach Wrestling geïntroduceerd worden door Michel Nathoe van de Surinaamse Worstel Federatie (SWF). De internationale worstel regels zullen aangepast worden. Zes worstelwedstrijden zullen worden gehouden. Twaalf worstelaars uit de districten Saramacca, Nickerie, Commewijne, Paramaribo en Wanica zullen tegen elkaar uitkomen.

Voor de viering van 140 jaar Hindostaanse Immigratie heeft het districtscommissariaat in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en de Watersportvereniging Friends diverse activiteiten gepland op 4 en 5 juni. Het gaat om een landbouwtentoonstelling, tentoonstelling van Hindostaanse cultuur, klederdracht, muziekinstrumenten en voorwerpen, verschillende sportactiviteiten, Pre Carifesta optredens en een optreden van muziekformatie The Beats.

Volk elk wat wils
Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani zegt aan Starnieuws dat er op 5 juni gestart wordt met vlaggenparade, gevolgd door kranslegging bij het monument Lalla Rookh en een defilé van het leger, de politie en de brandweer. “Daarna kan het publiek genieten van de watersport, dansoptredens, baithakgana, doks cook-out in kerrie, waarbij de zes ressorten van het district tegen elkaar zullen uitkomen, optredens van muziekformaties en worstelen.

Ook de watersport wordt groots uitgepakt. Rishi Ramkhelawan van Watersportvereniging Friends is actief betrokken. Er zullen verschillende botenraces, speedboten en waterscooters zijn”, deelt Ramdhani mee. Hij is tevreden met de voorbereidingen en de attracties die aangeboden kunnen worden aan het publiek.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May