Verpleegkundigen delen informatie met samenleving
09 May 2013, 15:45
foto
Liefda Somo, president van de Vereniging van Verpleegkundigen in Suriname lanceert de vernieuwde website. (Foto: Raoul Lith)


Verpleegkundigen willen actief contact met de samenleving. Daarom is vandaag de vernieuwde website gelanceerd. De website wordt ook gebruikt voor informatie uitwisseling over de verschillende ziekten.

Het is een interactieve website, waarbij bezoekers ook vragen kunnen stellen en antwoord krijgen, zegt Liefda Somo, president van de Vereniging van Verpleegkundigen in Suriname (VVS). Bezoekers kunnen meer te weten komen over de verschillende verpleegkundige opleidingen en specialisaties, vertelt zij. De bezoeker kan ook op de website voor nieuwsberichten over de gezondheidszorg.
Deze website is er sinds 2007, maar werd niet voorzien van nieuwe informatie. Het nieuwe bestuur van de VVS heeft besloten dit aan te pakken. Met het oog op de Dag van de Verpleging op 12 mei, is de vernieuwde website gepresenteerd in het auditorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De VVS streeft naar verbetering van de volksgezondheid door het promoten van betere standaarden van de verpleegkundige zorg. Educatie neemt volgens Somo een belangrijke plaats in hierbij. Directeur Marthelise Eersel van Volksgezondheid benadrukte de belangrijke rol die verpleegkundigen vervullen in de medische zorg. “Zonder hen zou het werk niet uitgevoerd kunnen worden”, merkte Eersel op.

Aryan Soewarto
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May