Assemblee wil onmiddellijk optreden tegen Sasur
09 May 2013, 13:32
foto


De Nationale Assemblee dringt aan op een structurele oplossing rond Sasur. Minister Edward Belfort van Justitie en Politie is het eens met parlementariër Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP) dat het om een kankergezwel gaat. De samenleving wordt volgens diverse assembleeleden al jarenlang geteisterd door Sasur en hier moet een einde aan komen.

Ricardo Panka, fractieleider van de Mega Combinatie, deelt mee dat er een commissie van de coalitie is ingesteld om deze zaak te bestuderen. Hij vraagt assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons om een huishoudelijke vergadering te beleggen, waarbij te ondernemen stappen zullen worden besproken. Ook Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP) en de Nieuw Frontfractie dringen aan op een oplossing.

Komen aantreffen
Belfort stelt dat de regering het probleem is komen aantreffen. Een persoon heeft tegen alle adviezen in Sasur de mogelijkheid gegeven om op deze manier te werk te gaan. Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) haalt aan dat de regering al ruim drie jaar aanzit en het probleem maar niet kan oplossen. Er wordt achterom gekeken en anderen verwijten gemaakt.

Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP), die als de grote boosdoener wordt gezien, haalt aan dat de vorige regering een beleid heeft gepresenteerd over intellectuele eigendom en muziekrechten. Hij vraagt zich af wat het beleid van deze regering is. Hij voert aan dat als Sasur onrechtmatig optreedt, de regering alle middelen heeft om op te treden. "Er is een onderdirecteur op het ministerie die net SRD 200.000 aan overuren heeft ontvangen. Hij werkt dus hard", kaatst Santokhi terug, doelende op Henry Seedorf, die voorzitter van de Commissie van Toezicht is.

Intrekken beschikking
Parmessar vindt dat de beschikking van Sasur binnen 24 uur ingetrokken moet worden. Hij merkt op dat het parlement bereid is de regering hierbij te helpen. Bouva wijst op juridische consequenties die ook in acht genomen moeten worden. Sasur heeft relaties met diverse organisaties in het buitenland. Intrekken van vergunningen alleen zal niet helpen.

Belfort deelt mee dat een commissie van deskundigen van Justitie en Politie bezig is met deze zaak. Er zal een oplossing komen. Deze kwestie zal niet lang meer duren. Volgens de minister heeft iedereen hier last van. Zelfs liedjes die op begrafenissen worden gezongen, mogen niet. "Straks zal Sasur ook bij begrafenissen gaan en het lijk in beslag nemen", betoogt de bewindsman.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May