Politie houdt verdachten moord Wiels aan
08 May 2013, 18:30
foto
Helmin Wiels wordt volgend week begraven.


De politie van Curaçao heeft twee mannen gearresteerd op verdenking van moord op politicus Helmin Wiels. Het zijn broers van 19 en 27 jaar. De leider van de grootste politieke partij op het eiland Pueblo Soberano is zondag doodgeschoten.

De broers hebben zich vrijwillig aangemeld bij de politie en hebben zich voorgesteld als de makers van het zwart-witte YouTube-filmpje waarin de moord wordt geclaimd. Ze wilden het uitleggen, maar werden direct gearresteerd.

Reginald Huggins, woordvoerder van de Curaçaose politie en justitie, zegt dat ze het zelf hebben gesuggereerd op de video. "En ze hebben gezegd dat ze nog meer zullen doen. Dus het is normaal bij zo’n onderzoek dat zulke personen worden aangehouden."

Misplaatste grap
De verdachten zijn twee Curaçaoënaars, een student en een bedrijfseconoom. Dat verwacht je niet bij moordenaars, zeggen de bewoners op het eiland. Veel mensen gaan er dan ook van uit dat het filmpje een misplaatste grap was en dat de echte daders nog steeds vrij rondlopen. En voor de politie is met deze arrestaties nog lang niet afgedaan.

Op het partijcentrum van Wiels vragen zijn partijaanhangers snel om meer duidelijkheid. Volgens zijn broer en ondervoorzitter van de partij, Aubert Wiels, zou het verdriet kunnen omslaan. “De mensen zijn gewoon kwaad, dus ik hoop dat het snel wordt opgelost, anders ben ik een beetje bang voor de consequenties. We zijn nog steeds bezig de mensen stil te houden, maar als het lang duurt... kunnen we dat niet meer,” zei hij in gesprek met het NOS-journaal. De 54-jarige Helmin Wiels wordt volgend week begraven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May