Bewoners Ephraimzegen gaan voor schoon milieu
08 May 2013, 11:00
foto
De jonge bewoners van Ephraimzegen ruimen petflessen in hun gebied op.


De bewoners van Ephraimzegen en omgeving hebben zichzelf beloofd om hard hun best te doen hun gebied schoon te houden. “Suriname schoon en groen, dat moeten wij samendoen!”, is de slogan die zij willen naleven.

Ongeveer 500 bewoners van het gebied hebben zaterdag 4,5 kilometer gelopen voor een schoon milieu. Gewapend met prikstokken, handschoen en mondkap hebben de deelnemers aan de milieuloop zakken vol met zwerfvuil verzameld. Petflessen zijn gescheiden verzameld. De zakken vuil zijn later opgeruimd.

De organisator van de milieuloop, Suriname Milieu Beweging (SMB), is tevreden met de deelname van ongeveer 500 enthousiaste jongeren. Een week voor de loop konden buurtbewoners en leerlingen vanaf 8 jaar van de omliggende scholen zich registreren. De organisator heeft de nadruk gelegd op het belang van een schoon milieu en heeft de bewoners gevraagd extra aandacht te besteden aan hun omgeving.

SMB wil in verband met ‘Wereld Milieu Dag’ op 5 juni een soortgelijke loop in Paramaribo-Noord organiseren. De organisatie bestaat uit bezorgde Surinaamse milieuactivisten, die een bijdrage willen leveren aan het behoud van een goed en schoon milieu in het land door milieubewustzijn te bevorderen. Zij wil eveneens scholings- en vormingsactiviteiten en projecten organiseren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May