BEP start politieke training jongeren Marowijne
03 May 2013, 07:00
foto
BEP-logo


De politieke partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) start over twee weken met politieke training voor jongeren in het district Marowijne. Dit werd op 1 mei besloten tijdens de viering van 40 jaar BEP te Albina.

De viering die gehouden is in het in aanbouw zijnde partijgebouw werd naast de voorzitter, eveneens bijgewoond door ondervoorzitter Ronnie Pansa en Samantha Waterberg van de Jongerenafdeling van de partij. Samantha Waterberg, die de jongerenafdeling vertegenwoordigt in het hoofdbestuur, zegt dat met de training ook ingespeeld wordt op onderwijskansen voor de jongeren. "Het bestuur voelt zich verplicht te voldoen aan het verzoek van de jongeren", zegt Waterberg.
Het gaat om politieke trainingen, organisatieleer, management, vergadertechnieken en spreken in het openbaar. BEP-voorman Celcius Waterberg zegt dat invulling zal worden gegeven met het bieden van ondernemingskansen in het district Marowijne.

Samenwerking
"Het is niet het bestuur dat beslist met wie de BEP samen zal werken, maar dat ligt aan u als BEP’ers zelf", benadrukte voorzitter Waterberg tegenover zijn gehoor. Hij reageerde op vragen van de leden, die wilden weten met wie hun partij zal samenwerken. De leden hadden het afgelopen jaar deze vraag ook al gesteld bij een kennismakingsbezoek van het BEP-hoofdbestuur aan Albina. Deze vraag is een heet hangijzer binnen de gelederen van de partij. Er is nog geen besluit hierover genomen.

De afbouw van het partijcentrum had ook de aandacht tijdens de feestvergadering. Het partijgebouw krijgt ook de functie van educatiecentrum.
Deze maand hoopt het afdelingsbestuur het hoogste punt te bereiken. De partijleiding heeft een financiële ondersteuning toegezegd.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May