Politie kan nu vuurwapens van waarmerk voorzien
02 May 2013, 20:00
foto
Politiecommissaris Agnes Daniel en OAS-assistent secretaris-generaal Ramdin na ondertekening van de overdrachtsdocumenten. (Foto: KPS)


De assistent secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten(OAS) Albert Ramdin, heeft vandaag namens deze internationale organisatie een vuurwapen waarmerk machine overgedragen aan het Korps Politie Suriname. Met dit apparaat zal de politie alle uitgegeven legale vuurwapens, maar ook illegale wapens, van een waarmerk kunnen voorzien.

De machine is door de plaatsvervangend korpschef commissaris Agnes Daniels in ontvangst genomen. Politiemannen die daarvoor in aanmerking komen, zullen zeer binnenkort door een buitenlandse deskundige getraind worden in het omgaan met het apparaat.

Deze machine is gedoneerd door de regering van de Verenigde Staten van Amerika. De gegevens van de gewaarmerkte wapens zullen worden opgeslagen in een databank. Hierdoor zal de politie zowel legale als illegale door haar gewaarmerkte wapens kunnen traceren. Dit zal eventueel in samenwerking met de andere lidstaten kunnen gebeuren, zegt de voorlichting van politie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May