Kwartet winkeldieven ingerekend
28 Apr 2013, 14:05
foto
De gestolen spullen die de politie bij de vier mannen en de heler heeft aangetroffen. (Foto: KPS)


De politie van Lelydorp heeft vier winkeldieven in de kraag gevat. De vier mannen in de leeftijdsgroep 29-37 waren al geruime tijd op geraffineerde wijze bezig merkkledingstukken, sportschoenen, truitjes, damesslippers, hemden en horloges te stelen uit winkelzaken.

Het kwartet breidde zijn activiteiten uit tot handelszaken die elektronische apparaten verkopen. De onverlaten hebben vier diefstallen toegegeven, variërend van in de Hermitage Mall tot in de Maretraite Mall.

De verdachten gebruikten een magneet om de nagels die aan de kledingstukken en schoenen zijn bevestigd, te verwijderen. Zo ging het alarm niet af wanneer zij de winkels uitliepen met de gestolen spullen. De mannen hadden een tas met aluminiumfolie aan de zijkanten vervaardigd waarin de gestolen spullen werden weggedragen. De aluminiumfolie maakt dat het contact tussen het alarmsysteem en de nagels aan de kledingstukken verbreekt. Zo konden de mannen ongestoord de winkelpanden verlaten.

In sommige gevallen werden in de kleedkamers de nagels met een scheermes weggesneden van de kledingstukken. De verdachten hebben kans gezien om flatscreens uit handelszaken te dragen, terwijl een lid van de bende de verkopers aan de praat hield. De politie heeft 37 lange en kniebroeken bij hen gevonden, 21 truitjes, 8 damesslippers, 17 sportschoenen en een hemd. Bij een heler zijn drie flatscreen televisietoestellen gevonden, terwijl ook twee personenauto’s van de verdachten in beslag zijn genomen. De politie vermoedt dat de voertuigen zijn gekocht met gelden verkregen uit hun misdadige handelingen. Het kwartet krijgt nu gratis logies van politie Lelydorp.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May