Verdachten ontkennen rol bij schaking en mensenhandel
26 Apr 2013, 01:00
foto


De drie verdachten Tony T., Marcel K. en Claudine K. ontkennen een veertienjarig meisje tot een commerciële sekswerker gemaakt te hebben. Ook beweren ze geen seks gehad te hebben met het slachtoffer. Zij stelden tijdens de zitting donderdag dat het slachtoffer leugens heeft verteld. De drie verdachten worden beschuldigd van mensenhandel en schaking.

Advocaat Shefanie Amirkhan die Marcel K. bijstaat, merkte op dat haar cliënt geen seks heeft gehad met het meisje. Marcel K. zegt dat hij niet op de hoogte was dat ‘zijn vriendin’ als sekswerker het geld verdiende. 4 september haalde hij het meisje op van haar huis. Zij werd meegenomen naar de woning van Marcel K. in Commewijne. Hij heeft de tiener een week bij zich gehouden en beweerde op een matras geslapen te hebben, terwijl het slachtoffer op het bed sliep. Daarnaast bleef hij erbij het slachtoffer nooit gevraagd te hebben om als sekswerker in een massagesalon te werken. Zij zou als schoonmaakster daar werkzaamheden verrichten. "Mijn cliënt heeft maar één keer geld gevraagd aan het meisje om benzine te kopen voor zijn bromfiets. Om als sekswerker te functioneren heeft zij zelf ingestemd", verklaarde Amirkhan op de zitting.

Geen dwang
Advocaat Lygia Palmburg merkte op dat haar cliënten Tony T. en Claudine K. geen seksuele handelingen gepleegd hebben met het slachtoffer. De tiener had bij het massagesalon van Tony T. een appartement gehuurd, nadat zij niet meer bij Marcel K. kon inwonen. "Vanaf het begin hebben mijn cliënten steeds ontkend. Bovendien was er geen sprake van dwang, omdat het slachtoffer een mobiele telefoon bij zich had en zij uit deze situatie kon geraken. Integendeel nam ze geen telefoontjes van haar moeder op en op een gegeven moment had zij de simkaart gebroken. Verder heeft het slachtoffer steeds verschillende verklaringen afgelegd. Drie personen ontkennen tegenover één persoon die alles bekent", deelde Palmburg mee aan rechter Alida Johanns.

Palmburg vroeg zich af waarom andere personen niet hebben getuigd in deze zaak. Zo waren er nog twee dames in de massagesalon aanwezig, die nooit gehoord zijn. Het slachtoffer had op een gegeven moment SRD 600 verdiend. Volgens Palmburg heeft het meisje dit bedrag verdiend door waarschijnlijk zelf activiteiten te ontplooien. Zij benadrukte dat één bron niet voldoende is. De verdachten zitten al acht maanden in voorarrest en leiden hierdoor enorme schade, zei de advocaat.
Johanns heeft aanvullend verhoor ingelast. De verdachte Tony T. zal wederom aan de tand gevoeld worden en er zullen ook andere getuigen gehoord worden. De zaak werd naar 9 mei uitgesteld.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May