Dodental Bangladesh blijft stijgen
24 Apr 2013, 08:00
foto
Het is een complete chaos op de plek waar een acht verdiepingen tellende gebouw is ingestort in Dhaka, Bangladesh. (Foto: EPA)


Er worden nog steeds overlevenden gehaald uit het puin van een acht verdiepingen gebouw dat is ingestort in Dhaka, Bangladesh. Tot nog toe zijn er 82 doden geteld. Het gebouw is vanochtend naar beneden gestort.

Artsen zeggen dat 700 mensen in de ziekenhuizen worden behandeld. En zouden nog honderden mensen onder het ingestorte gebouw vastzitten. Er wordt gevreesd dat het dodental verder zal stijgen.

Een massale reddingsactie is aan de gang en wordt naarstig gezocht naar overlevenden. Alleen de benedenverdieping van de Rana Plaza in de buitenwijk Savar van Dhaka, is in tact gebleven. De scène op de plek is chaotisch, zegt de correspondent van Al Jazeera. "Het is een en al een n complete chaos, honderden mensen zitten gevangen onder het puin en worden ze één voor één eruit uitgetrokken, “zei ze.

3.000 werkers
"Het leger is bezig met de reddingsactie. Het leger, de politie en vrijwilligers werken collectief werken om mensen uit het puin te halen." In het gebouw zouden dinsdag al scheuren zijn opgemerkt.

"Er wordt gevreesd voor het leven van veel mensen zijn,”zei Abul Bashar van de brandweer. De lokale politiechef noemde de situatie rampzalig.
Aangenomen wordt dat het complex, waarin drie of vier kledingfabrieken waren ondergebracht, de werkplek was van 3.000 mensen. Het is nog onduidelijk hoeveel mensen in het gebouw waren toen deze is ingestort.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May