President ontvangt door vermoeidheid geen geloofsbrieven
23 Apr 2013, 22:40
foto
Minister Winston Lackin ontvangt een kopie van de geloofsbrief van ambassadeur Cynthia Misozi Jangulo uit Zambia. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse is oververmoeid en heeft daardoor vandaag de geloofsbrief van vijf ambassadeurs niet in ontvangst kunnen nemen. Minister Winston Lackin heeft de diplomaten ontvangen en een kopie werd aan hem overhandigd. Lackin zegt nadrukkelijk in gesprek met journalisten dat de president niet ziek is maar "hij moet begrijpen dat hij geen achttien jaar meer is en het rustiger aan moet doen".

Bouterse was de vorige week in het binnenland, waar hij lange dagen heeft gemaakt. Hij was ook aanwezig bij de afsluiting van de rouwplechtigheden van granman Gazon Matodja van de stam der Aucaners. Bij terugkeer had het staatshoofd gelijk een onderhoud met de monetaire autoriteiten over de financiële situatie. Zaterdag was Bouterse ook aanwezig bij het eenjarig bestaan van de Investment and Development Corporation Suriname.

Lackin wijst er op dat het staatshoofd maandag een volledig programma heeft afgewerkt en de geloofsbrief van vier ambassadeurs ontving. Dinsdag voelde hij zich niet lekker en zijn stem heeft hem ook in de steek gelaten. "Hierdoor was de president genoodzaakt om wat rust te nemen", zegt Lackin. Het is eerder ook een keer voorgekomen dat hij als minister van Buitenlandse Zaken een kopie ontving van een geloofsbrief. De bewindsman voert aan dat dit gebruikelijk is binnen de diplomatieke wereld.

Op een later tijdstip zullen de ambassadeurs de president nog ontmoeten. Bouterse gaat ook niet naar Haïti donderdag naar de vijfde summit van de Associatie van Caribische Staten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May