Directielid Glenn Gersie van CBvS ontheven uit functie
24 Apr 2013, 00:00
foto
Glenn Gersie, directeur Monetaire en Economische Aangelegenheden van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) met verplicht verlof gestuurd. (Foto: EU)


Glenn Gersie, directeur Monetaire en Economische Aangelegenheden van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), is in ongenade gevallen bij governor Gillmore Hoefdraad. Er is sprake van een vertrouwenscrisis. Gersie moest verplicht verlof opnemen. Nagegaan zal worden op welke wijze de relatie met hem zal worden beëindigd.

Starnieuws verneemt van diverse bronnen dat het doek voor Gersie is gevallen. Dinsdag was het op de bank duidelijk dat het niet meer goed komt tussen Hoefdraad en Gersie. De sloten van zijn deur zijn verwisseld. Hij kon niet in zijn werkkamer zonder bewaking. Gersie had ook de afdeling Bankbedrijf (kassiers) onder zich na het vertrek van directeur Otto Ezechiels, die de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt.

Samenwerking niet meer mogelijk
Gersie zit al bijkans 30 jaar bij de bank. Tijdens de eerste periode van Telting verliet hij de bank. Hij kwam samen met president Henk Goedschalk in 1996 terug naar de CBvS en heeft steeds topposities vervuld. Hij heeft gezeten op de afdelingen buitenland, deviezenverkeer, en is zo opgeklommen tot directeur.

De mededeling dat Gersie uit zijn functie is ontheven, is dinsdag gedaan door de governor aan het personeel. Hoefdraad heeft aangegeven dat het bijna onmogelijk is voor hem om met Gersie verder te gaan. De directe aanleiding is niet duidelijk geworden. Het gaat om verschillende wrijfpunten. Hoefdraad heeft deze kwestie met de autoriteiten en de raad van commissarissen besproken en de knoop doorgehakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May