Bayern Munchen walst over Barcelona 4-0
23 Apr 2013, 18:10
foto
Arjen Robben heeft het derde doelpunt gescoord tegen Barcelona. Voor de Catalanen wordt het een zware dobber in de return in Champ Nou. (Beeld: BBC)


Bayern Munchen heeft een 4-0 overwinning geboekt op FC Barcelona en zich daarmee een prima uitgangspositie verschaft voor de return op 1 mei in Camp Nou.

Barcelona heeft een wonder nodig om de finale van de prestigieuze Champions League te bereiken. De ploeg van Tito Villanova kwam op bezoek bij Bayern inspiratie tekort. Sterspelers Lionel Messi kon, waarschijnlijk vanwege zijn sluimerende hamstringblessure, niet brengen wat er van hem verwacht werd. In Munchen werden de Catalanen met maar liefst 4-0 afgedroogd.

De tweede speelperiode was nauwelijks begonnen of Mario Gomez verdubbelde de score voor de gastheer. Iets minder dan een half uur later soleerde Arjen Robben en verschalkte Victor Valdes met een fraai diagonaal schot. Hoewel er op beide doelpunten iets aan te merken viel - Mario Gomez stond buitenspel en Thomas Muller pleegde obstructie zodat Arjen Robben makkelijk kon doorlopen -, gaat de Barcelona -defensie niet vrijuit. In de slotfase completeerde Thomas Muller de raadselachtige eindstand: 4-0.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May